El Nostre Blog

Íntim! - Únic! - Sentit! - Ecològic!
Què fer amb les cendres dels difunts

Opcions dins i fora del cementiri

Actualment la cremació ja forma part amb total normalitat dels rituals funeraris de la majoria de països europeus.

A dia d’avui a l’Estat espanyol, no existeix una llei específica que obligui a dipositar les cendres dels difunts als cementiris, per tant un cop el cos ha estat incinerat, les seves cendres són entregades als familiars en un receptacle anomenat urna, perquè siguin la família més directa, qui faci custòdia i esculli el destí final de les cendres.

Què fer amb les cendres dels nostres éssers estimats?

El primer que cal tenir clar un cop som responsables de l’urna, és el destí que volem donar a les cendres. A l’inici de les primeres incineracions les urnes es custodiaven als domicilis dels familiars més directes tot i que aquesta opció, amb el temps, ha estat substituïda per d’altres que impliquen dipositar les cendres en diferents llocs especialitzats o també al medi natural.

L’opció més propera a l’enterrament tradicional, és el columbari, un espai dins dels cementiris amb una distribució de tipus armariet on reposa la urna de manera molt similar al nínxol.

Dipositar les cendres de l'ésser estimat al mar

Però en la majoria dels casos el destí de les cendres és el medi natural, lluny de la fredor dels cementiris i buscant un contacte més intens amb la natura que ens envolta.

Les cendres no són contaminants

Les cendres dels difunts no són contaminants per elles mateixes, ja que les restes químiques que podrien ser nocives per al medi ambient, queden dissoltes en el moment de la cremació. Per tant el focus contaminant majoritàriament resideix en el propi receptacle. Per això el primer que cal tenir en compte, si vols donar destí a les cendres dins del medi natural, és proveir-te d’una urna biodegradable.

Depositar las cenizas del ser querido en el mar no contamina

De tots els destins possibles, el mar és un dels llocs més escollits per portar les cendres dels nostres essers estimats. Són molts els que ja en vida deixen dit a les seves últimes voluntats que volen reposar en el medi marí.

Per donar destí a les cendres al mar, cal a més de tenir una urna biodegradable com en els casos anteriors, disposar d’una empresa que organitzi el servei amb els permisos pertinents i a l’hora amb garanties de seguretat a bord i complint amb la normativa vigent referent a aquest tipus d’activitat.

Les cendres al mar, és legal

Las cenizas en el mar son legales

A dia d’avui amb l’esforç de companyies pioneres, que hem obert el camí adaptant la normativa al servei, i hem realitzat els estudis medi ambientals necessaris per adaptar sense risc l’activitat, és possible donar destí a les cendres dins del mar, de manera totalment legal i respectant escrupolosament el medi ambient, sense impacte contaminant per les nostres costes.

Escollir el destí de les cendres és una tasca curosa que cal prendre tenint en compte els desitjos del difunt i que cal realitzar en consciència, a través d’un professional que garanteixi que es realitzarà de manera legal, adaptant-se a la normativa i respectant en tot moment la natura que ens envolta.

{SCPinterestShare href=https://www.galaazul.cat/bloc/113-que-fer-amb-les-cendres-essers-estimats.html layout=button_count image= desc= size=small}
Organitzem l'acte de dipositar les cendres del teu ser estimat sota les ones del Mediterrani

 
Íntim! - Únic! - Sentit! - Ecològic!