El Nostre Blog

Íntim! - Únic! - Sentit! - Ecològic!
Gala Azul compromesa amb el medi ambient

L'augment de famílies que decideixen portar les cendres dels seus difunts al mitjà natural, ha conduït al sector funerari a replantejar-se la necessitat d'introduir al mercat, nous models d'urnes per dipositar en el medi ambient, que garanteixin que l'últim adéu es fa amb plenes garanties de legalitat i respecte als nostres espais naturals. És necessari optar per nous materials, que no deixin rastre contaminant en entrar en contacte amb la naturalesa.

Les urnes ecològiques són aquelles que estan fetes exclusivament amb materials orgànics, és a dir matèries primeres d'origen vegetal o mineral, sorra, sal marina o argiles. El seu objectiu és no tenir cap impacte mediambiental, ja sigui en terra o aigua i per tant han de ser 100% biodegradables.

Urnes biodegradables que poden enterrar-se a peu d'un arbre

Al mercat podem trobar urnes biodegradables que poden enterrar-se a peu d'un arbre i fins i tot portar una llavor dins que acabi convertint-se en l'arbre mateix.

Les urnes biodegradables poden dipositar-se en el mar?

Les urnes biodegradables poden dipositar-se en el mar?

Amb l'objectiu de determinar que les urnes que utilitzàvem en els nostres Serveis complien estrictament amb la normativa i no deixaven rastres contaminants en el mar, Gala Azul compromesa amb el medi ambient va realitzar assajos fisicoquímics en col·laboració amb el Departament d'Enginyeria química, agrària i tecnologia alimentària de la Universitat de Girona.

L'estudi va constatar que efectivament les urnes utilitzades per Gala Azul són 100% ecològiques i biodegradables. Les nostres urnes després de surar entre 5 i 10 minuts, giren sobre si mateixes entre uns 45 a 90 graus, moment en el qual deixen entrar l'aigua i s'enfonsen creant un efecte de succió, que provoca l'obertura de la tapa i deixa anar el seu contingut que progressivament es va diluint a l'aigua fins a l'absorció total al cap d'unes hores. La resta de la urna continua degradant-se fins la seva total reabsorció en menys d'una setmana.

L'estudi per tant tenia com a conclusió final que les urnes ecològiques de Gala Azul no tenen cap tipus d'impacte per metalls en el mar i que no existeix cap aportació d'elements contaminants, decoloració en les aigües o sòlids flotants.

Aquest compromís amb el respecte al medi ambient i la sostenibilitat a futur d'un recurs tan important com és el mar, ens planteja com d'important és la conscienciació i la divulgació per evitar el lliurament i dipòsit indiscriminat i clandestí de les cendres en els nostres oceans.

De la mateixa manera que ningú es plantejaria enterrar el cos del seu esser estimat, de manera no regulada en qualsevol punt de la naturalesa o del mar, cal entendre que les cendres requereixen el mateix tracte i respecte, si es volen dipositar en el medi ambient, atès que són les restes d'aquells que tant hem estimat i mereixen un últim adéu amb plenes garanties de legalitat i sense causar perjudici al nostre entorn natural, on precisament volem que descansin per sempre.

{SCPinterestShare href=https://www.galaazul.cat/bloc/116-quines-urnes-es-poden-dipositar-al-medi-ambient.html layout=button_count image= desc= size=small}
Organitzem l'acte de dipositar les cendres del teu ser estimat sota les ones del Mediterrani

 
Íntim! - Únic! - Sentit! - Ecològic!