El Nostre Blog

Íntim! - Únic! - Sentit! - Ecològic!
La música i les emocions

La música i les emocions

La música ens connecta directament amb les emocions. És una eina molt potent que ens acompanya en el nostre estat d’ànim i li posa la banda sonora als diferents moments de la nostra vida.

La música, a través de les lletres i les melodies, està present en l’amor, el desengany, la ràbia, la tristesa i lògicament també en el dol.

Utilitzem la música per canalitzar els nostres sentiments en moments tant durs com la pèrdua d’essers estimats, ja sigui a través de cançons que parlen directament de la mort o bé escoltant cançons que ens evoquen records de la persona traspassada.

Que passa quan escoltem música?

Els efectes que produeix la música en el cos humà han estat objecte de múltiples estudis.

Ha quedat demostrat que la música te un efecte clar sobre la química del nostre cervell. El fet d’escoltar una melodia que ens agradi, allibera una sèrie de neurotransmissors tals com la dopamina, que estan associats al plaer i per tant ens ajuden a relaxar-nos i alliberar l’estrès.

La música i el dol

La música i el dol

Canalitzar el dolor a través de la música ens ajuda a sentir-nos millor dins de la tristesa, a rememorar records i també en molts casos a complir els desitjos de les persones difuntes que en vida ens han expressat quina música en concret volen que estigui present en el seu últim comiat.

Conscients de l’efecte balsàmic i terapèutic que ens ofereix la música, a Gala Azul donem la possibilitat de personalitzar cada servei amb les cançons escollides per la família i amics o bé per desig exprés de la persona difunta.

En aquests anys al servei de les famílies, se’ns ha sol·licitat música de tot tipus. Cançons que parlen directament de la mort i la perduda com “Tears in Heaven” que Eric Clapton va dedicar a la mort del seu fill Conor, cançons que ens connecten amb el mar i els nostres orígens com “Mediterraneo” de Serrat o també cançons que ens parlen de com hem viscut la nostra vida i les decisions que hem pres com “My way” de Frank Sinatra.

Les vivències d’aquells que ens han deixat ens porten per camins musicals ben diferents, que van des de la música clàssica fins a himnes esportius, cançons populars o de caire ideològic o polític o cançons de bressol quan malauradament són els pares qui acomiaden els seus fills.

Des de Gala Azul convidem sempre a retrobar la memòria de les persones estimades a la vora del mar, a evocar records a peu de platja o en un penya segat on trenquen les ones. Com el mar, també la música i les cançons ens duran de tornada als millors moments viscuts amb els que ens han deixat. La vida passa però la memòria és eterna.

{SCPinterestShare href=https://www.galaazul.cat/bloc/117-la-musica-i-el-dol.html layout=button_count image= desc= size=small}
Organitzem l'acte de dipositar les cendres del teu ser estimat sota les ones del Mediterrani

 
Íntim! - Únic! - Sentit! - Ecològic!