El Nostre Blog

Íntim! - Únic! - Sentit! - Ecològic!
Acomiadar un ésser estimat amb flors

Acomiadar un ésser estimat amb flors

Acomiadar a un esser estimat sempre és un moment de gran càrrega emocional, en el qual tractem d’exterioritzar la nostra tristesa i el nostre dolor de maneres diferents.

El dol sempre va acompanyat de distintes formes d’expressió que associem a la pèrdua d’un esser estimat i que formen part del ritual funerari de cada cultura o societat.

Així per exemple a l’Occident, el negre és el color oficial del dol, mentre que a l’Orient, és el blanc el color de la vestimenta d’aquells que han sofert una pèrdua al seu entorn.

Les flors són un component molt important als rituals funeraris. Les flors sempre van associades al cicle de la vida, al creixement, a florir i fer-se precioses, així que la presència de les flors en un funeral ens ofereix un sentiment de vida, de renaixement, esperança i bellesa dins de la tristor del moment.

Quin significat tenen les flors en un funeral?

Enviar flors a un funeral no és únicament un gest d’homenatge i ofrena per acomiadar un ésser estimat, es tracta d’un missatge més profund que podem transmetre a través del significat de cada flor escollida.

Significat de les flors en un funeral

La rosa vermella és la flor més utilitzada en tot el mon, no solament en funerals sinó en qualsevol expressió de sentiments canalitzada a través de l’oferiment de flors. En l’àmbit funerari significa amor pur i lleialtat i també coratge. Per altre banda si són de color blanc signifiquen puresa i humilitat.

Els gladiols són un altre de les flors més usades en corones i centres i són portadores del missatge del record. L’ornamentació amb gladiols ens diu que es recorda al ser estimat i no se’l oblida.

Si el que sentim és admiració i respecte per la persona traspassada, són els clavells qui definiran millor les nostres emocions. Tant els vermells com els blancs demostren sentiments purs i emotius.

Podem fer ofrenes florals al mar?

Quan escollim acomiadar un ésser estimat dipositant les seves cendres en el mar, escollim realitzar un bell i íntim homenatge en un entorn natural incomparable, però també ens comprometem a realitzar-lo amb el màxim respecte al medi ambient i a l’entorn en el que ens trobem. Per això hem de complir amb la normativa vigent que ens permet dipositar sobre el mar únicament flores sense tija, és a dir els pètals de les flors, però no la flor sencera, ni lògicament rams o corones.

Ofrenes florals en el mar

Seguint les bases de senzillesa i puresa que defineixen les cerimònies de cendres en el mar, s’ofereix a les famílies cistells plens de pètals que un cop entregada l’urna es dipositen en el aigua, creant un mantell de color d’espectacular bellesa.

Els pètals de rosa vermells i blancs són els més escollits en els comiats en el mar i a més de la seva funció estètica, tenen també la seva participació en la superació del procés de dol, donat que el gest de llençar els pètals a l’aigua en el moment d’acomiadar a l’ésser estimat, reforcen el missatge de “deixar anar” i també de “tenir cura fins al final”, que necessitem per deixar enrere la tristor de l’adéu i que ens prepara per la vida sense la seva presència, però mantenint el seu record i el vincle d’afecte sense que ens causi dolor i pesar.

{SCPinterestShare href=https://www.galaazul.cat/bloc/118-acomiadar-un-esser-estimat-amb-flors.html layout=button_count image= desc= size=small}
Organitzem l'acte de dipositar les cendres del teu ser estimat sota les ones del Mediterrani

 
Íntim! - Únic! - Sentit! - Ecològic!