El Nostre Blog

Íntim! - Únic! - Sentit! - Ecològic!
Funerals Curiosos, Arch West creador dels famosos Doritos

Arch West el creador dels famosos Doritos

El 20 de setembre de 2011 traspassava als 97 anys d’edat, Arch West el geni del màrqueting i creador dels famosos Doritos.

De nacionalitat estatunidenca, West treballava per a la companyia Frito-Lay, com a executiu de màrqueting, quan en el 1961, durant unes vacances amb la seva família a Sant Diego, Califòrnia, va observar en un lloc de menjar ambulant, com uns clients menjaven truites de blat fregides.

Aquesta anècdota culinària donaria peu als coneguts Doritos, un dels aperitius més famosos del món, amb unes vendes anuals de més de 5.000 milions de dòlars i únicament superats per les patates fregides Lay’s.

Els populars Doritos que varen prendre el seu nom de l’adjectiu Doradito, per causa del seu color daurat, acompanyarien a West, en l’èxit,durant la resta de la seva vida i també de la seva mort.

Funerals Curiosos, Arch West creador dels famosos Doritos

Un funeral curiós i un homenatge molt personal

El funeral d’Arch West es va dur a terme l’1 d’octubre de 2011 i s’ha convertit en un dels funerals més curiosos i sorprenents de la història.

West fou incinerat i les seves cendres dipositades en una urna per ser enterrades posteriorment.

A petició de la seva família, tot i que són molts els que creuen que fou un desig del propi West, la urna seria enterrada al costat d’un bol d’or, ple dels seus estimats Doritos i la pròpia filla de West, Jana Hacker, qui demanaria als assistents del funeral, que anessin a la cerimònia amb bosses de Doritos, per espargir amb ells la urna.

Més tard la família va argumentar que estaven segurs de que a West li hauria semblat una idea estupenda per el seu últim comiat.

Acomiadar un esser estimat

Els temps canvien i les societats també i cada cop queden més lluny els estrictes protocols funeraris en els que el dol, les costums i les normes de conducta regien cada moment de l’últim adéu a un esser estimat.

Actualment, es pensa primer en el difunt, en que li hauria agradat i en com retre’l l’homenatge més proper a la seva personalitat i gustos, que en moltes ocasions, ja ha manifestat en vida als seus familiars més propers.

Portar les cendres al mar, descansar on vas viure els teus moments més emotius, música en directe o llençar al vol un colom en senyal de pau i amor, són alguns dels actes que poden reflectir homenatges menys convencionals, que tracten de satisfer la voluntat del difunt, en un homenatge sincer i emotiu, fet possible per aquells que més l’estimaven.

{SCPinterestShare href=https://www.galaazul.cat/bloc/121-funerals-curiosos-arch-west-creador-dels-doritos.html layout=button_count image= desc= size=small}
Organitzem l'acte de dipositar les cendres del teu ser estimat sota les ones del Mediterrani

 
Íntim! - Únic! - Sentit! - Ecològic!