El Nostre Blog

Íntim! - Únic! - Sentit! - Ecològic!

L’artista britànic conegut com a David Bowie

2016 un any de grans comiats per la música

Aquest any ha estat especialment trist per la música, ja que ens han deixat enormes artistes que han estat verdaders icones en els seus estils y que amb la seva música i la seva personalitat dins i fora dels escenaris han marcat a diverses generacions.

Ens han deixat artistes de la talla de Maurice White, als 74 anys, fundador de la banda Earth, Wind and Fire, amb èxits tan importants com "September" o "Boogie Wonderland". També ens va abandonar el teclista d’Emerson, Lake and Palmer, Keith Emerson a l’edat de 71 anys. El músic integrant de la banda de Rock Progressiu, fou trobat amb un dispar al cap, cosa que fa pensar que potser va ser un suïcidi.

Altres ens van deixar como Frank Sinatra Jr., fill de "La veu". Estava realitzant una gira amb la seva germana Nancy Sinatra, o Pete Burns, el controvertit vocalista de Dead or Alive, que va morir als 57 anys després de patir un infart.

Però sens dubte el 2016 serà recordat per la trista pèrdua de tres dels músics més influents de les últimes dècades.

Prince (1958-2016)

Prince, estètica colorista

El cantant, compositor i productor de Minneapolis, es va fer famós per cançons com "Purple Rain" o "Times" i va aconseguir l’èxit en diferents estils musicals tals com el Pop, Rock, Funk, Soul i dance entre d’altres.

Innovador, valent i eclèctic, va imposar la seva estètica colorista i els seus looks impossibles amb lycras i talons.

Musicalment va influir a la música americana en la seva faceta com a músic i també com a productor, considerant-lo el creador del anomenat "So de Minneapolis".

Va vendre més de 39,5 milions d’àlbums als Estats Units i a prop de 100 milions de còpies a tot el món. Del seu àlbum més famós "1999" es van publicar 10 singles, una fita molt difícil d’assolir i va guanyar un Oscar a la millor banda sonora per la pel·lícula "Purple Rain", que donava nom al seu disc i també a la seva cançó més popular.

Va morí a l’edat de 57 anys, en un ascensor, a causa d’una ingesta excessiva de medicaments.

David Bowie (1947-2016)

L’artista britànic conegut com a David Bowie

David Robert Jones, l’artista britànic conegut com a David Bowie, fou cantant, músic i compositor i un dels artistes més influents de tots els temps, ocupant el número 23 de la llista de Rolling Stones dels 100 grans cantants de tots els temps.

Durant varies dècades en el panorama musical, va canviar vàries vegades d’estil i va beure de diferents influències que el van portar del Punk a la Psicodèlia, passant per el Soul, el Funk o el Rock.

A la dècada dels 70 va adoptar un estil androgin que influiria en el vestir i en l’estètica de les pròximes generacions, marcant tendències que encara s’endevinen en l’art, la música i la moda entre d’altres.

Amb èxits de la talla d’ "Space Odity", "Diamond Dogs", "Blue Jean" o "Stardust" , compta amb duets mítics amb artistes com Mick Jagger, Freddie Mercury o Iggy Pop entre d’altres.

L’artista va morir a causa d’un càncer, dos dies després del seu 69 aniversari, morint en la intimitat, envoltat de la seva família i uns dies abans de llençar al mercat el seu disc pòstum "Blackstar".

Leonard Cohen (1934-2016)

Leonard Cohen, cantautor canadenc

La pèrdua més recent ha estat la del cantautor canadenc Leonard Cohen. Cantant, compositor, novel·lista i poeta, el seu treball es va prolongar des de la dècada dels 60 fins els nostres dies.

La seva veu greu, ronca i monòtona i unes lletres que parlen principalment de les relacions humanes i de la espiritualitat de l’ànima, l’han portat a ser considerat el cantant de la depressió, la malenconia i la tristesa.

El seu major èxit fou sense cap mena de dubte "Hallelujah", preciós tema versionat per infinitat d’ artistes i el seu últim treball publicat a l’ octubre d’aquest mateix any, "You Want it Darker".

El cantant va morir als 82 anys d’edat i la seva mort no es va fer pública fins a gaire bé una setmana després.

{SCPinterestShare href=https://www.galaazul.cat/bloc/132-musics-morts-en-el-2016.html layout=button_count image= desc= size=small}
Organitzem l'acte de dipositar les cendres del teu ser estimat sota les ones del Mediterrani

 
Íntim! - Únic! - Sentit! - Ecològic!